top of page

Een NIEUWE IDENTITEIT VOOR het huis voor Toerisme van het park van kanalen en kastelen

Het is in 2001 dat het huis voor toerisme van het park van kanalen en kastelen werd opgericht, met de belangrijkste missies de ontvangst van de bezoeker en de bevordering van de 11 gemeenten van zijn grondgebied: Binche, Chapelle-lez-Herlaimont, Ecaussinnes, Estinnes, La Louvière, Le Roeulx, Manage, Morlanwelz, S'Gravenbrakel, Seneffe en Zinnik.


Voor dit nieuwe toeristenseizoen verandert de ASBL de naam, maar ook het logo en het grafische universum op basis van een strategische analyse van zijn toeristische territorium.


Om een maximum aan toeristische actoren, burgers, instellingen, vertegenwoordigers van de 11 gemeenten van het grondgebied te integreren: zijn er verschillende instrumenten in het leven geroepen.

We vinden in het bijzonder brainstormworkshops waarin toeristische en culturele operatoren en de politieke autoriteiten van de betrokken gemeenten samenkomen. Ook zijn er onder de burgers enquêtes gehouden om hun mening te verzamelen over het toeristisch gebied en het beeld dat het uitstraalt.


Zo hebben veel toeristische actoren, instellingen en burgers van het grondgebied actief bijgedragen aan de ontwikkeling van deze nieuwe identiteit, die is:

Centrissime_Logo-Baseline-NL_RVB_Synthes

Een nieuwe naam, een nieuw logo om alle schatten van het Centraal Land te laten zien!

Met zijn kanalen en kastelen

Met zijn natuur en confituur

Met zijn tochten en serenades

Met zijn kanaal en carnaval

Met zijn abdijen en fantasieën

Met zijn musea en bieren

Met zijn emoties en belforten

Het centrum, de perfecte mix van surrealisme en authenticiteit!

bottom of page