top of page
Centrissime_Logo-Baseline-FR_RVB_Synthes
drapeau fr.jpg
drapeau nl.jpg
Het Huis voor Toerisme biedt een breed scala aan ontdekkingstochten die iedereen te voet, met de fiets of per boot door de streek kan volgen. 
 
Toeristische routes zijn uitgestippeld en bewegwijzerd. Deze routes brengen u naar unieke erfgoed en bezienswaardigheden: het Belfort van Binche, het Carnaval van Binche, Het Historisch Centrumkanaal en zijn hydraulische scheepsliften die op de UNESCO-lijst staan, de reusachtige scheepslift van Strépy-Thieu, de mijnsite van Bois-du-Luc en zijn beroemde dorpsmodel, eveneens op de UNESCO-lijst…De ligging aan de rand van het kanaal Brussel-Charleroi opent ook mooie perspectieven voor uitstapjes naar Seneffe en zijn prestigieus kasteel, naar het park van Mariemont of zelfs naar Ronquières, beroemd om zijn Hellend Vlak. 
HUUR EEN FIETS VOOR UW TOCHT! 
Het Huis voor Toerisme beschikt over een fietsstalling met meer dan 80 fietsen in verschillende verhuurpunten. Wilt u een fiets huren? Alle info vindt u HIER ! 
2.png
TOTEMUS SCHATTENJACHT (Binnenkort beschikbaar in het Nederlands)

De beroemde schattenjachten komen aan in de Stad van de Wolven

Misschien kent u het Totemus fenomeen al? Halverwege tussen speurtocht en geocaching. Totemus combineert sport, met verschillende wandelniveaus, en cultuur met de promotie van de Waalse rijkdom en knowhow en met avontuur.

Lees meer
La Boucle culturelle

De schatten van een stad - La Louvière

De “Boucle Culturelle” is een rijke en kleurrijke route van 2,5 km. Vanaf het station van La Louvière Centrum ontdek de Stad van de Wolven via meer dan dertig culturele bezienswaardigheden.

Lees meer
Design sans titre (1).png
La Grande Boucle 

La Louvière met de fiets

21 kilometer met historische, artistieke, visuele en culturele ontdekkingen. La Louvière vanuit elke hoek, zoals u het nog nooit gezien heeft.

Lees meer
VHELLO
Dit netwerk van 1200 km fietsroutes in het hart van Henegouwen bevat een aantal knooppuntennetwerken bestaande uit meer dan 46.000 km gemarkeerde wegtrajecten

Lees meer

Knooppuntennetwerk in het hart van Henegouwen

bottom of page