Maison du Tourisme du Parc des Canaux et Châteaux 

Place J. Mansart, 21-22 
7100 La Louvière 

 

maisondutourisme@lalouviere.be 

+32(0)64/26.15.00

 

  • Facebook - White Circle

Ceci est un site temporaire. Nouveau site en construction. 

CGT-08-07593-LogoQualite-DEF.jpg

Ontdek het toeristisch aanbod van de Centrumregio en de streek van Bergen dankzij Vhello, het knooppuntennetwerk in het hart van Henegouwen!

Dit netwerk van 850 km fietsroutes in het hart van Henegouwen bevat een aantal knooppuntennetwerken bestaande uit meer dan 46.000 km gemarkeerde wegtrajecten; de reeds aangeduide knooppuntenroutes die zich het dichtst bij Bergen en de Centrumregio bevinden zijn de fietsroutes Wallonië Picardië en Waals-Brabant.

 

Elke kruising van de trajectwegen wordt met een knooppuntnummer aangeduid. De wegwijzers tonen u de dichtstbijzijnde knooppunten en de te volgen richting aan. Om uw fietsroute voor te bereiden, noteert u in de juiste volgorde de lijst van knooppunten waar u wenst langs te rijden en volgt u de genummerde bakens op het traject.

Spring op je fiets en...

  • Maak een wandeling langs het water!

  • Bezoek musea en kastelen!   

  • Ontdek het door UNESCO erkend erfgoed!   

  • Geniet van de lokale gastronomie!   

  • Ga terug in de tijd in de voetstappen van Vincent van Gogh in de Borinage en het mijnbouwerfgoed!

Op de website www.vhello.be vindt u alle informatie die u nodig heeft.

Download hier de kaart van het knooppuntennetwerk.

Peterschapsnetwerk van het knooppuntennetwerk in het hart van Henegouwen

​Dit peterschapsnetwerk omvat vrijwilligerswerk om peters en meters te vinden die het knooppuntennetwerk in het hart van Henegouwen willen promoten en onderhouden.

Het rekruteren van peters en meters gebeurt via het registratieformulier dat u op de laatste pagina van deze flyer vindt.

We verwachten dat deze peters en meters ten minste twee tests per jaar uitvoeren op een gewenst routetraject bepaald in samenwerking met de toerismedienst in hun regio.

De peters en meters zorgen ervoor dat problemen en/of anomalieën op het aan hen toegewezen traject worden geïdentificeerd en gecommuniceerd aan hun toerismedienst.

De peters en meters krijgen van de toerismedienst van hun regio een gepersonaliseerd dossier waarin ze informatie vinden over de verschillende technische aspecten en het peterschapsnetwerk, bijvoorbeeld hoe problemen met de mobiele toepassing kunnen worden verholpen.

​Meld u aan via het formulier: hier!